Beeldend kunstenaar  Siert van den Berg woont en werkt in ’s-Hertogenbosch. In zijn ruime atelier in de polikliniek van het voormalige GZG ziekenhuis werkt hij tegenwoordig afwisselend aan schilderijen en films.

Zijn brede opleiding (Interieur Vormgeving MTS Rotterdam (1967), Industriele Vormgeving AIVE Eindhoven (1969-1971)  en Grafische Vormgeving aan de AKI kunstacademie in Enschede 1971-1974) maakten hem tot een veelzijdig kunstenaar. Na de AKI zocht hij aanvankelijk zijn weg als onafhankelijk cineast. Daarnaast werkte hij als consulent audio-visuele vorming bij diverse instellingen voor kunstzinnige vorming. Zijn belangstelling voor creativiteitsontwikkeling in het onderwijs deed hem besluiten om pedagogiek te gaan studeren aan de Radboud Universiteit (1980-1985) in Nijmegen. Hij ontwikkelde verschillende leerplannen voor het basisonderwijs op het gebied van fotografie, film en televisie. Via zijn werkzaamheden in de kunstzinnige vorming kwam hij in contact met veel (jeugd)theatermakers en besloot een eigen gezelschap te beginnen: Siert van den Berg Theater met poppen. Gefascineerd door de vele mogelijkheden van deze creatieve uitingsvorm maakte hij jarenlang voorstellingen voor jonge kinderen, waarmee hij tot begin 2012 langs theaters en scholen reisde in Nederland en België. Daarnaast had hij vanaf 2003 zijn eigen vaste kindertheater in Zutphen.

Zijn multi-mediale veelzijdigheid manifesteerde zich in het schrijven van de verhalen en scenario’s voor zijn voorstellingen, maar ook in het ontwerpen en maken van de poppen en décors. Hij componeerde de begeleidende muziek, maakte de affiches en het begeleidingsmateriaal voor het onderwijs.

De link met film bleef aanwezig door het registreren van de voorstellingen op video en het ontwikkelen van formats voor televisie.  Met het uitwerken van de décors ontwikkelde hij zich ook als kunstschilder en besloot een aantal jaren geleden om zich ook hier meer op toe leggen.

Siert van den Berg: schilder en filmmaker